Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

154 αποφασίζουν για το μέλλον της Ελλάδας... -154 PASOK Members of Parlament decide for Greece’s future...

Last Wednesday 19/10/2011 the 154 MPs of the governing party PASOK voted a new unpopular multiple bill of the Ministry Finance in principle. That means that we are waiting of the final vote of this multiple bill by people whose credibility has been damaged. Their alibi against the devastating decisions are that they voted without having studied the text.They are repeating always the same thing and they are claiming that this vote will be the last. We are wondering whom they are trying to mislead???

Ψηφίστηκε, την Τετάρτη 19/10/11, επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή αναμένεται σήμερα οι 154 να ψηφίσουν τελικά το πολυνομοσχέδιο που θα καθορίσει το μέλλον μας!  Έχουν άραγε διαβάσει το κείμενο ή πάλι θα ψηφίσουν αδιάβαστοι; Έχει ειπωθεί και αυτό ως δικαιολογία και μάλιστα χωρίς αιδώ! Ότι ψήφισαν χωρίς να διαβάσουν το κείμενο...Συνέχεια επαναλαμβάνουν ότι "αυτή είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν και ΔΕΝ θα υπάρξει επόμενη". Μα επί τέλους ποιον κοροϊδεύουν; Ντροπή πιά!!!

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ακολουθήσουν το γνωστό επαναλαμβανόμενο σενάριο που είναι πλέον γνωστό και το εμπεδώσαμε δια της επαναλήψεως! Ψηφίζουν ομοφώνως και στη συνέχεια παρουσιάζονται σε συνεντεύξεις ή συζητήσεις ωρυόμενοι είτε ως μαινάδες συνοδεύουσες τον Διόνυσο είτε  ως μωραί παρθέναι, ότι δήθεν το έκαναν για να σώσουν τη χώρα και όχι βεβαίως τον μισθόν τους. Άλλοι πολυγραφότεροι  και με ακατάσχετη ακράτεια συγγραφικής δραστηριότητας προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με θολοκουλτουριάρικα, ακατανόητα και αίολα επιχειρήματα.

Ο κόσμος δεν είναι τόσο απλοϊκός όσο νομίζουν. Η εξαθλίωση των πολιτών και η διάλυση του κοινωνικού ιστού φαίνεται να μην  τους απασχολεί ιδιαίτερα, απασχολεί όμως τα 11.000.000 Ελλήνων που δυστυχώς γι αυτούς καταλαβαίνουν...

Παρεμπιπτόντως ο Ζακ Ντελόρ ήταν σαφής: «Η σωτηρία της Ελλάδας αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία του ευρώ». Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η άποψή του για τον τρόπο με τον οποίο η Δύση και το ΔΝΤ «σώζουν» τις υπό κατάρρευση χώρες:
«Μαθαίνουν στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα να πεθαίνουν δημοσιονομικώς υγιείς».


Φοβούμαι ότι υπάρχει κίνδυνος οι 154 με τις ενέργειές τους αυτές να παραδώσουν μια Ελλάδα "δημοσιονομικώς μεν υγιή" αλλά με εξαθλιωμένους πολίτες και μετανάστες στο εξωτερικό πολλούς προσοντούχους νέους...

http://www.iefimerida.gr/news/22761/%CE%B6%CE%B1%CE%BA-%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%81-%C2%AB%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%AE%CF%82%C2%BB

1 σχόλιο:

Ιωάννης Α. Μελισσείδης είπε...

Οι εν λόγω "154" βουλευτές της συμπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ, δρούν εν επιγνώσει ότι η παρούσα κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ 2009)πάσχει από "πολιτική νομιμοποίηση", και εξηγούμαι.Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά (2009) άλλα "ευαγγελίστηκε" και με εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα απέσπασε την ψήφο των Ελλήνων. Αποδεδειγμένα πράττει τα εντελώς αντίθετα, χωρίς να έχει καμιά σχετική έγκριση ή εξουσιοδότηση (δια ψήφου κοινοβουλευτικών εκλογών) απ τον Ελληνικό Λαό. ΄Αρα ... υπάρχει πρόβλημα "νομιμοποίησης" αφού το κυβερνών κόμμα δεν διαθέτει σαφή "δεδηλωμένη". Τα περί εκτάκτης ανάγκης και άλλα μεγαλόστομα ας τα αφήσουμε στους Εισαγγελικούς λειτουργούς που ήδη ερευνούν τα φουσκωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τους όποιους λόγους μας έφτασαν στο ΔΝΤ κ.λ.π. Οι όποιοι "154" αν είναι ακόμα "154", δεν πιστεύω ότι μάχονται υπέρ των Δικαίων της Ελλάδος. Μάχονται "ως λύκοι λυσσώντες" μη τυχόν χάσουν την ούτως ή άλλως προσωρινή κυβερνητική εξουσία. Τρελαίνονται στην ιδέα πως τους περιμένει η καταψήφιση των Ελλήνων και εμμένουν σε πλάνες περιμένοντας την "εξ ΄Υψους παραμυθία" για την πολιτική σωτηρία τους. Αν αγαπούσαν τη Πατρίδα θα έλεγαν "αποτύχαμε με καλή πίστη" και θα έθεταν τον εαυτό τους στη Κρίση των Κυρίαρχων Πολιτών.Αν πίστευαν πραγματικά στη Δημοκρατία θάξεραν πως τα όποια "αδιέξοδα" τα λύνει η ψήφος των Πολιτών.΄Ομως έχουν θεοποιήσει το "Κόμμα" και το συμφέρον τους. Μέχρι πρότινος θαύμαζαν από Γιαρουζέλσκι μέχρι Καντάφι και κάθε δήθεν επαναστάτη "αριστερό" ή χαμένο κορμί τύπου Σαντάμ Χουσεϊν.Φταίμε όμως κι εμείς οι Πολίτες.Φταίμε γιατί αφήσαμε το ΠΑΣΟΚ να μας παραμυθιάσει το 2009. Φταίμε γιατί βολευτήκαμε με το "λεφτά υπάρχουν" του Γ.Α.Παπανδρέου και φτάσαμε στο αισχρό σήμερα όπου κόβεται η σύνταξη των απόμαχων της ζωής απ την αναλγησία "154" που δεν ξέρω αν τους γέννησε "μάνα" ή άν είναι "οι όφεις γεννήματα εχιδνών" του Ευαγγελικού λόγου.΄Ομως ψυχραιμία και μακρυά από κάθε πράξη βίας. Ο ΄Ελληνας θα αποδώσει Δικαιοσύνη την ώρα των εκλογών, κατά τη κρίση του. Μέχρι τότε, ευχές για Καλή Λευτεριά και "Καλή Ανάσταση του Γένους".