Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μαθητές λιποθυμούν στις τάξεις από ασιτία!

Aυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Ιδού τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης, της μίζας και του ρουσφετιού των εκάστοτε ημετέρων. Ιδού τα αποτελέσματα των αλαλαγμών, των ζητοκραυγών, των χειροκροτημάτων και της πλαστικής σημαίας. Ιδού τα αποτελέσματα της εικονικής ευμάρειας που δημιούργησαν οι εκάστοτε κυβερνώντες δανειζόμενοι τεράστια ποσά χωρίς καν να προωθούν την ανάπτυξη και τη βιομηχανική παραγωγή. Δεν γνώριζαν την πραγματικότητα; Μα τί τους ενδιέφερε; Η διατήρηση της πολιτικής καρέκλας... Πρωτοτυπία της χώρας μας οι επαγγελματίες πολιτικοί! Και τώρα δήθεν κλαίνε, στενοχωριούνται για παρελθούσες ή επικείμενες ψηφοφορίες, ακόμη και τσακώνονται μεταξύ ανταλάσσοντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μη σεβόμενοι καν τον χώρο λες και είναι ιδιοκτησία τους. Όταν όμως προκύψει θέμα για τα προνόμιά τους εκεί ενώνονται, εκτός μερικών εξαιρέσεων, ως μια γροθιά. Με τα υποσιτιζόμενα παιδιά τί θα γίνει; Σκέφθηκε κανείς αυτούς τους γονείς;;; Αλλοίμονο στη χώρα μας...
I.M.

Επίκαιρα Online
13/10/2011 - 10:27

Ακόμα και κρούσματα λιποθυμίας μαθητών από ασιτία έχουν παρατηρηθεί τον τελευταίο καιρό...
σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τονίζεται ότι το σοβαρότατο αυτό θέμα ανέδειξε η ραδιοφωνική έκδοση των "Επικαίρων" στο ραδιόφωνο του Flash. (Καθημερινά 12.00 -13.00).

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για όσα φρικτά συμβαίνουν στα σχολεία.

Η ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στη LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα μέλη του Συλλόγου δεσμεύονται, επίσης, «να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής».

«Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολικό συγκρότημα, να προχωρήσουν από κοινού σε συγκρότηση κοινών επιτροπών – πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και να καταρτίσουν κοινά προγράμματα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα» επισημαίνουν.

Πηγή: http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=32184&category_id=86

Δεν υπάρχουν σχόλια: