Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σινέ- Ηλέκτρα

Ένα πολύ ωραίο άρθρο του Κώστα Γραμματικάκη, γεμάτο νοσταλγία για όσους γνωρίζουν...

(Αφιερωμένο στην Ιωάννα Μαλαγαρδή)


Δημοσιοποίησες χθες Ιωάννα μου, μια παλιά φωτογραφία του θερινού « Ηλέκτρα», του αγαπημένου κινηματογράφου των παιδικών μας χρόνων.
Γιατί αγαπημένου; Ε, μα πως! Η «Ηλέκτρα» (Του «Πουλακάκη» για τους γονείς μας), δεν έφερνε μόνο τις ελκυστικότερες ταινίες, αλλά είχε και σαν ταμία, ταξιθέτη και ζωγράφο των διαφημιστικών πινακίδων, τον Γρηγόρη (;;;), που συνήθως μας άφηνε να τρυπώνομε δωρεάν μέσα!
Μπαίναμε που λες Ιωάννα σαν άρχοντες μέσα, μας είχαν περισσέψει και λεφτά για ένα σακουλάκι πασατέμπο με στραγάλια για τον καθένα και μετά, επιλέγαμε και θέσεις οι παντέρμοι! Απαραιτήτως, έπρεπε ή αριστερά ή δεξιά να κάθεται μια πατούλια από κορίτσια ώστε, όταν βαριόμαστε το έργο, να χαλβαδιάζομε τις αυθάδικες γάμπες τους και να βαριαναστενάζομε! (Βεβαίως, δεν ήταν λίγες οι φορές που θαυμάζαμε κυρίως τους πατασμούς, παρά την Έστερ Γουίλιαμς στην οθόνη)
Εκεί, Ιωάννα, είδα τον «Μαρίνο Κοντάρα», την πρώτη ίσως ταινία του Λάμπρου Κωνσταντάρα, εκεί και τον πρώτο μου Ταρζάν («Ο Βασιλιάς της Ζούγκλας») με τον Τζώνυ Βαισμύλλερ, την κουκλάρα Μωρην Ο΄ Σάλλιβαν και «την θρυλική Τσίτα», εκεί και τον «Ρομπεν των Δασών» με τον ¨Ερρολ Φλύν.
Ξεχνιούνται αυτά Ιωάννα μου; Ασφαλώς όχι και σε ευχαριστώ θερμά που τα ζωντάνεψες!



Πηγή: http://www.mesogios.gr/?p=1399#more-1399

Δεν υπάρχουν σχόλια: